Fremskrittslisten er lansert!

Torsdag var det invitert til pressekonferanse på Eilert Sundts hus på Blindern. Temaet for dagen var lansering av den mye omtalte Fremskrittslisten.

Nedleggelse av Studentparlamentet, ulønnsomme studier og SiOs mat- og drikkemonopol ble presentert som partiets toppsaker. I tillegg til at de vil ha bukt med kjønnspoeng, gjøre exhil valgfritt og beholde jus-eksamen i sentrum.

— UiO trenger et alternativ. Når du ser på de øvrige listene er de enige i alle saker. Den eneste forskjellen er navnet, fargen på matriellet og vitsene de drar på stand. Spør du meg er den eneste vitsen at de later som om de er forskjellige, sier listetopp Johan Hertzberg til forsamlingen.

Videre gikk Hertzberg til angrep på parlamentstoppene som hver måned får 25.000 kroner for å sitte i arbeidsutvalget.

— Jeg skal love dere en ting: Jeg skal ikke motta en eneste krone for mitt engasjement i studentparlamentet.

2. kandidat Ola Buvik Skedsmo

Den konkurrerende listen Venstrealliansen har kalt SiO-monopolets kritikere for «blåskjorter», noe 2. kandidat Ola Buvik Skedsmo ikke var redd for å bli stempelet som.

— Min drøm er å sitte i en kommersiell kafé, drikke dispenserbrus og lese Ayn Rand, sa Skedsmo til stor applaus fra salen.

Fremskrittslisten vil også legge ned studieprogram som ikke er etterspurt av arbeidsmarkedet eller har annen samfunnsnytte.

— Folk kan gjerne studere hva de vil, men noe må de de nesten betale selv, sa 3. kandidat Andreas Br¨annström til forsamlingen.

3. kandidat Andreas Brännström

Studentparlamentets leder, Jens Lægreid, var også blant de fremmøtte:

— Om dere klarer å mobilisere de 80 prosent som ikke stemmer, da får dere deres eget fag på UiO, sa Lægreid til stor latter før han fortsatte:

— Og om det hadde skjedd ville dere nok lagt det ned.

Studentparlamentets leder, Jens Lægreid

Kommentarer

Slik stemmer du i studentvalget

For å avgi din stemme, klikker du deg inn på UiOs valgportal. Her logger du inn med ditt vanlige brukernavn og passord hos UiO. Trykk deg inn på oversikten over «Pågående valg» og velg «Avgi stemme».